Refinansier med sikkerhet i bolig

Stopp tvangssalg av bolig

Hvor mye ønsker du å låne?

Lån inntil 10 millioner

Månedsbeløp fra:

kr

Bli kredittverdig

Reduser månedlige utgifter

Få kontrollen tilbake

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.659.238, totalt kr 3.659.238

SØK LÅN

Tilbakemeldinger

Renter på ulike typer lån

Fellesnevneren for smålån og forbrukslån, eksempelvis i form av kredittkortlån, er at det har betydelig større renter for tilbakebetaling enn hva større lån har. Dette har med at banken tar en større risiko ved å låne ut penger til hverdagslig bruk, kontra å kreve sikkerhet i en eiendel.

Hvorfor har smålån høyere rente?

Dette kan destilleres ned til at hverdagslige behov krever raske løsninger. Det å gi ut et smålån kun basert på inntekt er i teorien en strålende mulighet for alle og enhver til å kunne ha en viss handlefrihet i hverdagen, dersom likviditeten ikke strekker til når en trenger det. For at det skal være lønnsomt for den som låner, er en avhengig av forbruket ikke overstiger inntekt og annen gjeld. Utfordringen ligger i at terskelen for å kjøpe «hverdagslige produkter» som klær, mat o.l. fra dag til dag er lavere enn å kjøpe produkter som krever større investeringer. I og med at banken vet at det kreves disiplin og økonomiske rutiner, så kan de ikke stole på at alle som låner har innarbeidet seg disse vanene – til tross for at de fleste har muligheten til å låne. Derfor ser bankene det nødvendig å sikre de verdiene de låner ut ved å øke renten (se gjerne på det som en liten advarsel) ettersom at det er naturlig at flere forbrukslån ikke tilbakebetales.

Har du lån på større eiendeler i form av bolig eller hytte så tar banken en mindre risiko i form av at disse eiendelene har en større verdi, slik at de kan få noe tilbake dersom lånet ikke blir tilbakebetalt. Det er en bedre deal for begge parter å betale mindre rente på større lån over lengre tid. Til tross for at nedbetalingen er større enn et forbrukslån fra betaling til betaling så gir det en tydeligere og tryggere økonomi.

«Det er på ingen måte unaturlig eller nødvendigvis en ulempe å ha både et boliglån og et smålån samtidig, men det er en større utfordring å håndtere gjeld fra smålån kontra større lån.»

Dersom en velger å ta opp flere smålån – noe som fort kan virke nødvendig når det blir vanskelig å betjene det første smålånet – så er det fort at man beveger seg ned i en skummel økonomisk rente-spiral. Enten man allerede befinner seg i en slik situasjon eller ser at man er på vei dit, så kan våre spesial banker hjelpe deg med å knytte de mange trådene sammen til ett lån med èn rente.

Bli kvitt inkasso og høy rente ved å refinansiere boliglån

Alle som har opplevd eller har gjeld fra flere smålån samtidig, sier seg mest sannsynligvis enig i at det ikke er lønnsomt i lengden, og dermed på utkikk etter en løsning for å forbedre situasjonen. Der vi i Mileni kan bistå med av hjelp er at vi har et bredt nettverk av banker som er spesialister på denne type situasjon, og vi tar mer enn gjerne en kostnadsfri prat for å kartlegge den mest gunstige refinansieringen for akkurat deg.

Hva kreves av deg?

Når vi setter i gang med å skreddersy en refinansiering løp for deg, hjelper det oss på veien dersom du i forkant kan kartlegge en følgende oversikt:

  • Hva er den totale inntekten din per i dag?
  • Hva er den totale gjelden din per i dag?
  • Hva er eiendommen(e) din verdt per i dag?

Den gjeldende formen for verdivurdering av boligen din er kalt en E-takst, og det settes av en eiendomsmegler. Enkelte meglere tar seg betalt for dette, men spør oss gjerne om råd for hvordan dette kan gjøres på en lønnsom måte.

Hvordan vil lånet se ut ved refinansiering?

Det er forskjellige fra bank til bank hva de nye gebyrene og rentene blir, men det er dette vi ønsker å orientere deg på for å finne den gunstigste løsningen. Det er likevel enkelte tall vi med erfaring kan informere deg om her og nå.

Vanlig rente på smålån – 13 %

Vanlig rente på boliglån – 1.8 %

Vanlig rente på spesiallån – 5.5 %

Det fine med å refinansiere med sikkerhet i bolig er at det kan gi deg friheten til å dekke uforutsette utgifter, ferie eller annet som ønskes håndtert for en økonomi med større handlefrihet. Vårt fundamentale ønske er å bidra til å gi deg denne muligheten.

Det fine med å refinansiere med sikkerhet i bolig er at det kan gi deg friheten til å dekke uforutsette utgifter, ferie eller annet som ønskes håndtert for en økonomi med større handlefrihet. Vårt fundamentale ønske er å bidra til å gi deg denne muligheten.

På denne siden kan du søke om refinansiering med sikkerhet i bolig, eller så kan du bli kontaktet av en veileder ved å fylle ut skjemaet nedenfor. Her er ingen spørsmål for små eller store.

Prosessen er enkel

Slik fungerer det!

For låntakere i en vanskelig økonomisk situasjon, eller lånebehovet er over 500.000 kroner, kan refinansiering med sikkerhet være en god løsning. Hos Mileni kan du søke om refinansiering med sikkerhet fra 150.000 og oppover, med opptil 30 års nedbetalingstid.

1

Send søknad

Fyll ut skjemaet under fanen «Prøv vår tjeneste». Alle søknader blir gjennomgått av en veileder før søknaden blir sendt til banken.

2

Snakk med veileder

Vår erfaring tilsier at sannsynligheten for å få godkjent et lån øker når søknaden blir sendt sammen med en veileder.

3

Få tilbud

Etter at du og din veileder har tilpasset tilbudet til din økonomiske situasjon, kan du trygt og enkelt signere med BankID. Veileder bistår med hjelp under signering hvis ønskelig.

Vanlige spørsmål

Hvordan stoppe tvangssalg av bolig?

Dersom det har blitt begjært tvangssalg på din bolig, er det mulig å refinansiere alle fordringer, inkasso, og betalingsanmerkninger i et lån med sikkerhet i bolig. Ved å refinansiere i et lån med sikkerhet i bolig, vil du på nytt bli kredittverdig, og få en ny start på din økonomi.

Kan jeg refinansiere selv om jeg har inkasso eller betalings­anmerkninger?

Hvis du ønsker å refinansiere med inkasso eller betalings­anmerkninger så krever banken sikkerhet i bolig. Hvis du ikke eier egen bolig eller, har nok sikkerhet i boligen din kan du få hjelp av venner, eller familie til å stille som kausjonist så lenge det ikke påvirker kausjonist negativt.

Kan jeg refinansiere uten sikkerhet i bolig?

For å kunne refinansiere inkasso, eller betalingsanmerkninger krever banken sikkerhet. Sikkerhet kan stilles i form av egen bolig, eller ved hjelp av realkausjonist, eller kausjonist.

Må jeg refinansiere eksisterende boliglån?

I noen tilfeller er det lønnsom og beholde boliglånet hos nåværende bank, mens i andre tilfeller kan det være lønnsomt å refinansiere boliglånet for at banken skal gå med på en refinansiering.

Vi hjelper deg og finne den løsningen som passer deg, og din situasjon best.

Er det bindingstid på lånet?

Som regel kan du innfri deler, eller hele lånet uten ekstra kostnader. I noen få tilfeller kan en bank tilbyr en fastrenteavtale. I en Fastrenteavtale må du betale overkurs, dersom du innfrir lånet innen opplyst periode.

Hvilke rente kan jeg få på lånet?

Hver enkelt kunde får individuell vurdering, og tilpasset rente. Renten er basert på sikkerheten banken får pant i, samt dine inntekter, og andre utgifter. Renten du får blir presentert sammen med ditt tilbud.

Hvor mye koster lånet?

Etableringskostnaden starter på 20.000kr, og er som regel 4% av lånebeløpet. Etableringskostnaden bakes sammen med lånet, og betales gjennom terminbeløpet. Det vil si at etableringen er inkludert i lånebeløpet, og termin kostnaden du får på ditt tilbud.

Bli kontaktet av en veileder