Få gratis hjelp

Sammenligne kredittkort

Kredittkort – Hvilke mener vi er best, hva er de egentlig, og hvilken er best for deg? Få svarene her!

18 år

Aldersgrense

150.000 kr

Kredittgrense

45 dager

Rentefri periode

0 kr

Årsgebyr

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Fordeler:

 • Opptil 25 % rabatt i mer enn 200 nettbutikker med re:member reward
 • Reise- og avbestillingsforsikring når du betaler minst 50 % av reisens transportkostnader med kortet

18 år

Aldersgrense

150.000 kr

Kredittgrense

43 dager

Rentefri periode

0 kr

Årsgebyr

Kredittbeløp kr. 25 000. nom. rente 19,90 %, eff. rente 21,82%, kost. 2 776 totalt kr. 27 776

Fordeler:

 • Helt gebyrfritt – uansett hvor du er i verden
 • Omfattende reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • ID-tyveriforsikring inkludert i kredittkortet

23 år

Aldersgrense

100.000 kr

Kredittgrense

0 dager

Rentefri periode

0 kr

Årsgebyr

nom. rente 14,9 %, eff. rente 18,13 %, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 194 kr, totalt: 49 194 kr

Fordeler:

 • Det smarteste kortet om man betaler ned over litt tid
 • Kutt unødvendige rentekostnader med en av markedets laveste renter
 • Få eksklusive tilbud og rabatter når man betaler med Instapay Mastercard
 • Få hjelp når man trenger det, via telefon eller e-post

18 år

Aldersgrense

150.000 kr

Kredittgrense

45 dager

Rentefri periode

0 kr

Årsgebyr

Eff. rente 18,39 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 110 kr. Totalt 16 110 kr

Fordeler:

 • 14,9 % nom. rente, som er en av markedets laveste kredittkortrenter

20 år

Aldersgrense

100.000 kr

Kredittgrense

50 dager

Rentefri periode

0 kr

Årsavgift

Eff. rente 17.06% 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 3 957 kr, totalt 48 957 kr.

Fordeler:

 • Bonuspoeng og rabatter
 • Reiseforsikring og flere forsikringer

20 år

Aldersgrense

75.000 kr

Kredittgrense

60 dager

Rentefri periode

0 kr

Årsgebyr

Eff.rente 26,25%,15 000 kr o/12 mnd, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr

Fordeler:

 • Reiseforsikring
 • Bonusprogram tilsvarende <1% cashback

Hva er et kredittkort?

Et kredittkort er et betalingskort. Betaling med kredittkort er en form for betaling med lånte penger. Du låner banken sine penger i sammenheng med kjøp, og fakturaen kommer i etterkant. Fordelen ved kredittkort er at du har muligheten til å kjøpe varer uten å betale straks. Dette kan være betaling av nødvendige forbruksvarer som en ny vaskemaskin, eller betaling av uventede regninger. Et kredittkort kan dermed være en ekstra trygghet for dem som har vansker med å betale i en kort periode. Kredittkort er også en god løsning om du frykter svindel, og ønsker sikkerhet til netthandel eller handel på utenlandsreiser.

I tillegg til betaling med kreditt, følger det som oftest en rekke fordeler med et kredittkort. Dette kan være alt fra rabatter, cashback, flybonus eller reiseforsikringer.

De fleste kredittkort i Norge gir rentefri kreditt inntil 45 dager. Du må betale høy rente om din kreditt går utover den rentefrie perioden. Dette kan du lese mer om her.

 

Beste kredittkort for deg

Hva er beste kredittkort for deg? Om du er interessert i et nytt kredittkort, er nok dette det første spørsmålet du vil ha svar på.

Svaret på dette vil variere fra person til person. For hva som er beste kredittkort for deg, avhenger av hva du ønsker i et kredittkort. Under, har jeg laget en liste av kredittkort i Norge, og oppsummert hva som gjør nettopp det kortet unikt. Hensikten med listen er å gi deg en god oversikt, slik at du kan finne det beste alternativet for deg.

Flexi visa

Flexi visa er et gunstig valg om du ønsker fordelsprogrammer innenfor netthandel. Flexi Visa tilbyr inntil 15% casback hos kjente nettbutikker, samt 25% rabatt hos utvalgte butikker. I tillegg tilbyr de 4% bonus på valgfrie kategoriet, som klær og sko, spotsutstyr, bensin, flyreiser og elektronikk. Om du eksempelvis er interessert i å spare penger på bensin, er dette er av de beste valgene for deg. Om du har valgt kategori, spiller det ingen rolle hvilken leverandør du handler i fra. Det vil si at om du velger flyreiser, får du 4% bonus uansett hvilket flyselskap du benytter. Dette gjelder også butikker og bensinstasjoner. Du kan også bytte kategeri hver måned, så lenge du bytter kategori før månedsskifte. Kortet har en maksimal besparelse på 2000kr året.

Kortet har en kredittgrense på 100.000, og en rentefri periode på 50 dager.

Kortet tilbyr ikke reise-og avbestillingsforsikring.

Remember Gold

Noe av det som gjør dette kortet unikt, er kortets høye kredittgrense på opp 150.000kr. Du kan også søke om å øke denne, etter at du har hatt kortet 6 måneder.

Remember Gold er et av kortene med lavere rente på markedet. Om du ønsker å utsette betalingen til etter den rentefrie perioden, kan dette kortet være en vinner for deg. Jeg vil likevel anbefale at du betaler det fulle beløpet innen fristen. Selv med lav rente kan kredittkortgjeld bli svært dyrt. Du kan lese mer om kredittkortgjeld her.

Kortet tilbyr ingen inkluderte forsikringer, som eksempelvis reise-og avbestillingsforsikring.

Resurs Gold

Hos resurs Gold får du opptil 60 dagers rentefri kreditt. Det vil si at du har muligheten til å få minst en lønning mellom du handler og når det er på tide å betale regningen. Om du føler at dette er viktig for deg for å unngå kredittkortgjeld, kan Resurs Gold være det riktige valget for deg.

Resurs Gold tilbyr også reiseforsikring om du betaler minst halvparten av reisen med kortet.

Kortet tilbyr ikke høyere kredittramme enn 75.000.

Instapay Mastercard

Det som gjør Instapay unikt, er at du ikke får en rentefri periode. Rentene regnes altså fra kjøpstidspunktet. Til gjengjeld får du en vesentlig lavere rente enn du ville gjort etter en rentefri periode. Konklusjonen er at, om du vanligvis ikke betaler ned hele kredittkortet ditt innenfor den rentefrie perioden, kan Instapay Mastercard være kredittkortet for deg. Hvis du ønsker å unngå alle kostnader ved bruk av et kredittkort, bør du velge et av de andre tradisjonelle kredittkortene.

Kortet har en kredittgrense på 100.000, og tilbyr ingen reise-og avbestillingsforsikring.

TF Bank Mastercard

Slik som Remember Gold, tilbyr TF Bank Mastercard også en høy kredittgrense på 150.000kr.

I tillegg får du også her rabatter på hundrevis av rabattsteder. TF Bank Mastercard tilbyr inntil 30% rabatt på et bredt utvalg butikker, unike opplevelser, spennende restauranter, samt til overnatting og velvære i sammenheng med reise.

Kortet tilbyr også reise-og avbestillingsforsikring om du betaler minst halvparten av reisen med kortet.

I tillegg til dette, er ID-tyveriforsikring inkludert. Med en slik forsikring, har du muligheten for telefonassistanse 24 timer i døgnet om noe skulle forekomme. I tillegg får du mulig dekning av utgifter til juridsik assistanse med inntil 100.000kr pr hendelse.

Med TF Bank Mastercard får du altså litt av alt.

Gebyrfri Visa fra Santander

Om du er interessert i et kort som tilbyr litt av alt, kan Gebyrfir Visa fra santander være riktig for deg. Solid kredittramme på 100.000kr og 50 dagers rentefri periode.

Kortet tilbyr også reise-og avbestillingsforsikring om du betaler minst halvparten av reisen med kortet.

Det som er ekstra spenstig med kortet fra Santander, er at du får tilgang til fordelsprogrammet Cashback. Her får du inntil 15% cashback hos over 200 kjente nettbutikker, som blant annet Nelly og Hotels.com. I tillegg til Cashback, får du også rabatter gjennom DealPass. Her får du 25% rabatt hos hundrevis av hoteller, spisesteder og aktiviteter i hele Norge.

Santander Red

Det som er fremtredende for Santander Red, er kredittkortets lave effektive rente etter den rentefrie perioden. Om du ikke pleier å betale tilbake før den rentefrie perioden, eller frykter at du ikke rekker å betale tilbake hele beløpet i tide, kan dette være kredittkortet for deg. Jeg vil likevel anbefale at du ikke bruker mer penger enn du klarer å tilbakebetale før den rentefrie perioden er over. I artikkelen om kredittkortgjeld forteller jeg mer om dette.

Du får også 15% cashback, samt 25% rabatt gjennom Dealpass i et like stort utvalg som kortets bror, Gebyrfri Visa.

Kortet tilbyr ingen inkluderte forsikringer, som eksempelvis reise-og avbestillingsforsikring.

365Direkte Mastercard

Hvis du er interessert i å spare penger på drivstoff, kan 365Direkte Mastercard være det beste kredittkortet for deg. På Esso-stasjoner i Norge får får du også 34 øre samt ytterligere 3,65 prosent rabatt pr fylte liter. I tillegg får du 2% cashback på alle andre bensinstasjoner i hele verden. Kortet har dog en maksimal besparelse på 2000kr året. Om du har kortet som en del av kundepakken hos Danske Bank får du en øvre grense på 3000kr.

Ellers er det ingen forsikringer inkludert, og kredittrammen har en maksgrense på 50.000kr.

Bank Norwegian Kredittkort

Bank Norwegian kredittkort er perfekt for deg som elsker å reise. Ved bruk av kortet, kan du opptjene CashPoints, som du igjen kan bruke på flybilletter hos Norwegian. CashPoints er altså Norwegian sin egen valuta, der 1 Cashpoint er det samme som 1 krone. For øvrige kjøp gjort med kortet, får du 1% i CashPoints. For CashPoints er det ingen maksgrense, så du kan tjene så mange CashPoints du vil. Det er viktig å være bevisst på at Cashpoints bare er gyldig ut året du gjennomfører kjøpet + 2 år.

Reise-og avbestillingsforsikring, samt dagligvareforsikring er inkludert. Om du blir syk, permittert eller arbeidsledig, kan dagligvareforsikringen din trå i kraft. Forsikringen vil da dekke en måneds forbruk av dagligvarer, eller inntil 10.000kr.

Når du melder krav om forsikring, vil grunnlaget for ertsatning bli beregnet etter hvor mye penger du har brukt på daglivarer i snitt per måned, de siste tre månedene. Beregningen vil bli gjort basert på utdrag du har gjort med ditt Bank Norwegian kort.

Re:member Black

Re:member black kan ikke tilby like lave renter som sin bror, re:member gold. Om du har planer om å betale tilbake det fulle beløpet innen fristen, er det likevel mye å vinne på å velge dette kredittkortet. For i motsetning til sin bror, så får du her muligheten til å benytte deg av re:member reward. Med Re:member reward kan du få du opptil 20% rabatt i en valgt nettbutikk. Ved å logge deg inn i reward på nettsiden, kan du søke opp og lete gjennom 200 nettbutikker som kan tilby rabatt.

I tillegg er også reise- og avbestillingsforsikring inkludert om du betaler minst halvparten av reisen med kortet.

Komplett Bank Kredittkort

Komplett Bank Kredittkort kan være et svært godt valg om du har en interesse for elektronikk. For på samme måte som du kan bruke cashpoints på reiser med Bank Norwegian kredittkort, kan du bruke opptjente bonuspoeng med komplett bank kredittkort i deres egen nettbutikk. Du opptjener bonuspoeng på alle dine kjøp med kortet. Om du kjøper på komplett.no får du 4% av kjøpssummen som bonuspoeng. I tilegg får du 2% bonus på kjøp av varer på nett, og 1% på øvrige varekjøp. Vær oppmerksom på at det er en maksimalgrense for opptjente poeng på 500kr i måneden, og 2000kr per siste 12 måneder.

Kortet tilbyr også en solid kredittgrense på 100.000kr, og en rentefri periode på 50 dager. ID-tyveriforsikring er også inkludert, samt reise- og avbestillingsforsikring om du betaler minst halvparten av reisen med kortet.

kredittkort-jente-webshopping

Jente med kredittkort på webshopping

Kredittkortgjeld

Kredittkortgjeld er pengene du skylder banken etter at du har lånt penger i en betalingssammenheng. Betaling med kredittkort er en form for betaling med lånte penger. Du låner banken sine penger i sammenheng med kjøp, og fakturaen kommer i etterkant. De fleste kredittkort i Norge gir rentefri kreditt inntil 45 dager. Lånerenten utover rentefri kreditt er svært høy, og kan gjøre det vanskelig å betale tilbake kredittkortgjelden. For å unngå kredittkortgjeld må du betale tilbake skyldig beløp før den rentefrie perioden er over. Om du allerede har kredittkortgjeld, er det smart å betale tilbake mer enn minstebeløpet som er oppgitt i fakturaen. Jo raskere du klarer å tilbakebetale gjelden, jo bedre vil du unngå unødvendige lånekostnader. Du kan lese alt du trenger å vite om nedbetalingstid, rentefri periode, betaling av faktura, samt hvor dyrt kredittkortgjeld kan bli her.

 

Hvem kan søke om kredittkort?

Det er visse krav som stiller fra banken, om du ønsker å få tildelt et eget kredittkort. Det er tross alt ikke en allemannsrett å få et kredittkort.

Alder

I Norge må du være minst 18 år gammel for å få innvilget et kredittkort. De fleste kreditorer ønsker likevel at du skal være minst 20 år, og enkelte minst 23 år gammel.

ID

De fleste långivere krever at du signerer lånesøknaden din via Bank-ID for å unngå identitetstyveri.

Registrert i folkeregisteret

Du må være registrert i det norske folkeregisteret for å få innvilget et kredittkort i Norge. Enkelte kreditorer har også et krav om antall år du har vært registrert. I lånesøknaden blir du bedt om å fylle inn ditt Norske personnummer.

Betalingsanmerknigner og inkasso

Om du har betalingsanmerkninger og/eller inkasso vil søknaden din automatisk bli avslått. Det er derfor lurt å gjøre opp kravet ditt og/eller fjerne betalingsanmerkningen før du søker om et nytt lån.

Inntekt

Mange kredittkortgivere ønsker at du har en fast inntekt, men det er ikke alltid et krav. Det er dog et stort pluss om du kan dokumentere en jevn inntekt over en lengre periode.

For mye gjeld

Søknaden vil bli avslått om kredittkortgiveren mener du har for mye gjeld. Gjeld er en del av det som gir en endelig vurdering av din kredittsjekk. Om gjelden er for stor, vil din kredittscore/kredittvurdering bli for lav, og banken vil avslå din søknad om kredittkort. Du kan lese mer om kredittsjekk og kredittscore her.

 

Visa eller Mastercard?

Du har sikkert lagt merke til at enkelte kredittkort har ordet “visa” i seg, mens andre har ordet “Mastercard”. Hva er forksjellen?

Visa og Mastercard er to forskjellige betalingsnettverk, så de har den samme funksjonen. Forskjellen er hvor kortene kan brukes. Det er nemlig butikkene som bestemmer hvilke betalingsnettverk de ønsker å godkjenne. Det vil si at den eneste nevneverdige forskjellen på Visa og Mastercard er at noen butikker kan godta det ene kortet, men ikke det andre. Visa og Mastercard er dog de to mest landsdekkende betalingsnettverkene i verden, så det er vanskelig å gå feil med en av dem. En god løsning kan være å ha en av hver. Andre eksempler på betalingsnettverk er American Express og Discover. Disse er mindre utbredt utenfor USA.

Det er viktig å nevne at det som tilbys med kortet, som rabatter og bonusordninger, ikke har en sammenheng med om kortet er Visa eller Mastercard. Dette er det banken eller finansinstitusjonen som tilbyr kortet som står ansvarlig for dette.

Sammenligne kredittkort

Kredittkort – Hvilke mener vi er best, hva er de egentlig, og hvilken er best for deg? Få svarene her!

18 år

Aldersgrense

150.000 kr

Kredittgrense

45 dager

Rentefri periode

0 kr

Årsgebyr

Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

Fordeler:

 • Opptil 25 % rabatt i mer enn 200 nettbutikker med re:member reward
 • Reise- og avbestillingsforsikring når du betaler minst 50 % av reisens transportkostnader med kortet

18 år

Aldersgrense

150.000 kr

Kredittgrense

43 dager

Rentefri periode

0 kr

Årsgebyr

Kredittbeløp kr. 25 000. nom. rente 19,90 %, eff. rente 21,82%, kost. 2 776 totalt kr. 27 776

Fordeler:

 • Helt gebyrfritt – uansett hvor du er i verden
 • Omfattende reise- og avbestillingsforsikring inkludert
 • ID-tyveriforsikring inkludert i kredittkortet

23 år

Aldersgrense

100.000 kr

Kredittgrense

0 dager

Rentefri periode

0 kr

Årsgebyr

nom. rente 14,9 %, eff. rente 18,13 %, 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 4 194 kr, totalt: 49 194 kr

Fordeler:

 • Det smarteste kortet om man betaler ned over litt tid
 • Kutt unødvendige rentekostnader med en av markedets laveste renter
 • Få eksklusive tilbud og rabatter når man betaler med Instapay Mastercard
 • Få hjelp når man trenger det, via telefon eller e-post

18 år

Aldersgrense

150.000 kr

Kredittgrense

45 dager

Rentefri periode

0 kr

Årsgebyr

Eff. rente 18,39 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 110 kr. Totalt 16 110 kr

Fordeler:

 • 14,9 % nom. rente, som er en av markedets laveste kredittkortrenter

20 år

Aldersgrense

100.000 kr

Kredittgrense

50 dager

Rentefri periode

0 kr

Årsavgift

Eff. rente 17.06% 45 000 kr, o/1 år, kostnad: 3 957 kr, totalt 48 957 kr.

Fordeler:

 • Bonuspoeng og rabatter
 • Reiseforsikring og flere forsikringer

20 år

Aldersgrense

75.000 kr

Kredittgrense

60 dager

Rentefri periode

0 kr

Årsgebyr

Eff.rente 26,25%,15 000 kr o/12 mnd, kostnad 1 925 kr, totalt 16 925 kr

Fordeler:

 • Reiseforsikring
 • Bonusprogram tilsvarende <1% cashback