Sammenligne forbrukslån og refinansiering

Månedssum i låneeksemplene under er basert på et forbrukslån på kr 100.000 med 5 års nedbetalingstid

4.90 – 23,4%

Nominell rente

600.000 Kr

Lånesum opptil

1 dag

Utbetalingstid

2.250 kr

Månedssum

Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,71%, lånebeløp kr 100 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 35 914 totalt kr 135 914.

  • Alle bankene har individuell rente og din rente presenteres først sammen med lånetilbudet.
  • Nedbetalingstiden er 1 til 20 år, maks 5 år dersom du ikke refinansierer.
  • Nominell rente varierer fra minimum 4,9% til maksimum 23,4%.
  • Axo Finans som er Norges største finansagent

Sammenlign forbrukslån uten sikkerhet

Hvorfor sammenligne forbrukslån? Det viser seg at de forskjellige långiverne har tidvis store forskjeller i betingelsene mellom seg. Noen forbrukslån har høyere rente, men lavere gebyrer og andre vice versa. Å sammenligne forbrukslån gir deg muligheten til å finne det forbrukslånet som passer best for deg og din situasjon.

På denne siden får du en oversikt over billige forbrukslån uten sikkerhet.

At forbrukslånet er er uten sikkerhet betyr at du ikke stiller noen personlige verdier eller eiendeler som garanti om du ikke klarer å betale. Dette er gjerne bolig, bil, båt, kontanter eller andre eiendeler som er enkle å selge. Et forbrukslån er et lån på alt fra 5 000 kroner opp til 500 000 kroner der du ikke trenger stille noe som sikkerhet.

At du slipper å garantere for lånet med egne verdier gir stor frihet. Men ettersom forbrukslån er uten en slik garanti / sikkerhet, så er også renten høyere. Dette gjøres for at banken tar en større risiko, og derfor må få inn mer penger av forbrukslånet på kortere tid enn ved for eksempel boliglån eller billån.

Derfor er det lurt å betale ned forbrukslån i det tempoet du evner. Jo kortere tid nedbetalingen tar, dess billigere blir det. Du kan betale ned forbrukslånet i det tempoet du selv ønsker, men ikke over lenger tid enn 5 år.