Boliglån med betalingsanmerkning, går det an?

Boliglån med betalingsanmerkning vil si at du får et lån til bolig, til tross for at du har en betalingsanmerkning. Det er uvanlig, men ja, det går an.

Artikkelen fortsetter under omtalene

Lån på den enkle måten

Lånebeløp: kr

Månedsbeløp fra: 2 500 000

kr 

Refinansier lån

Effektiv rente i henhold til Forbrukertilsynets retningslinjer for markedsføring av boliglån er 5,58% ved et lån på 2 millioner over 25 år, kost kr. 1.659.238, totalt kr 3.659.238

Du finner artikkelen og lignende innhold på pengelegen.no

Innhold:

  1. Boliglån med betalingsanmerkning er uvanlig
  2. Vær forberedt på å overbevise
  3. Utnytt boliglånet godt

Refinansiering av lån
Bilde: Imgflip Meme Template

Boliglån med betalingsanmerkning er uvanlig

Boliglån med betalingsanmerkning er et boliglån som de tradisjonelle bankene unngår. Dette skyldes din betalingsanmerkning. Tradisjonelle banker som DNB og Sbanken ser på kunder med betalingsanmerkning som høyrisiko kunder, og vil heller ha kunder med god lånehistorikk og stabil økonomi.

Boliglån med betalingsanmerkning er likevel mulig å få om du henvender deg til spesialbanker. Spesialbanker er banker spesialisert for å hjelpe enkeltpersoner med trøblete økonomi.

Grunnen til at disse bankene tar risikoen, er fordi de setter en høyere rentesats enn de tradisjonelle bankene. Du må derfor forvente at et boliglån med betalingsanmerkning blir dyrere enn den ville vært om du ikke hadde betalingsanmerkning.

I de aller fleste tilfeller vil spesialbanker kreve sikkerhet om du ønsker lån med betalingsanmerkning, og ved et boliglån får de nettopp dette. Ved alle typer boliglån får nemlig banken rett til å pantsette boligen din om du ikke klarer å tilbakebetale lånet.

Ettersom du også har en betalingsanmerkning, vil bankene kreve ekstra sikkerhet. Dette innebærer krav til innekt, gjeld og egenkapital. Om du allerede eier bolig vil dette selvfølgelig hjelpe mye. De fleste har nok ikke dette, men da kan en kausjonist være til stor hjelp.

Vær forberedt på å overbevise

Når du søker om boliglån med betalingsanmerkning, vil långiveren mest sannsynlig be om et telefonmøte for å stille deg spørsmål rundt økonomien din. Ettersom du har en betalingsanmerkning, kommer de blant annet til å spørre deg om hvordan du havnet i økonomiske problemer. Her vil jeg anbefale at du er ærlig og redelig slik at långiveren kan hjelpe deg på best mulig måte. Når du snakker med banken, er målet å overbevise banken om at du fortjener lånet. Det er derfor også anbefale å være forberedt, og ha argumentene klare for hvorfor du burde få lånet. Dette innebærer eksempelvis hvordan din fremtid tyder på at du skal klare å tilbakebetale lånet. Dette kan for eksempel være i form av inntekt og/eller rutine.

Utnytt boliglånet godt

Om du får godkjent boliglån med betalingsanmerkning, vil jeg anbefale at du utnytter sjansen godt. Det kan være vanskelig å få boliglån med betalingsanmerkning, og sjansen er stor for at du ikke får et slikt lån igjen. Du har fått boliglånet fordi banken så muligheten for at du klarer å tilbakebetale lånet. Det kan det godt være at de ikke gjør igjen. Bruk derfor sjansen godt, og fokuser på å tilbakebetale boliglånet ditt.

Om du klarer å slette din betalingsanmerkning underveis, kan du få muligheten til å flytte ditt boliglånet over til en av de tradisjonelle bankene. Du kan da få enda bedre lånebetingelser, siden boliglån etter slettet betalingsanmerkning er billigere enn boliglån med betalingsanmerkning.


Trenger du lån, men har betalingsanmerkning?

Søk her på under 1 minutt, og finn ut om du kan få lån.

  • Prosessen er trygg
  • Å søke er gratis og uten forpliktelser
  • Du får egen dedikert veileder
Søk om lån til bolig med betalingsanmerkning

Relaterte artikler