Lån med
sikkerhet i bolig

Det er mulig å få lån med betalingsanmerkning. Søk om lån opp til 10 millioner med sikkerhet i bolig. Vi sjekker dine betalingsanmerkninger, og foreslår en løsning.

Få riktig lån fra rett bank

Egen personlig rådgiver

Vi hjelper fra start til mål

Velg ønsket lånebeløp:

Lånebeløp: kr

Månedsbeløp fra:

kr 

SØK LÅN

Nominell rente 6,74 %. Effektiv rente 7,25 % ved lån på 2 mill. over 25 år. Kostnad: kr 2 247 034,- Totalt: kr 4 247 034,-

Slik fungerer det!

1

Send søknad

Fyll ut skjemaet under fanen «Prøv vår tjeneste». Alle søknader blir gjennomgått av en veileder før søknaden blir sendt til banken.

2

Snakk med veileder

Vår erfaring tilsier at sannsynligheten for å få godkjent et lån øker når søknaden blir sendt sammen med en veileder.

3

Få tilbud

Etter at du og din veileder har tilpasset tilbudet til din økonomiske situasjon, kan du trygt og enkelt signere med BankID. Veileder bistår med hjelp under signering hvis ønskelig.

Lån med betalingsanmerkning – det finnes en mulighet

For låntakere i en vanskelig økonomisk situasjon, eller lånebehovet er over 500.000 kroner, kan refinansiering med sikkerhet være en god løsning. Hos Mileni kan du søke om refinansiering med sikkerhet fra 150.000 og oppover, med opptil 30 års nedbetalingstid.

Hva skjer om du får betalingsanmerkning, og hvordan påvirker det lånemulighetene dine?

I denne bloggposten tar vi for oss hva en betalingsanmerkning er, hvilke konsekvenser det kan føre til, men også hvilke muligheter vi kan hjelpe deg med.

Livet skjer og vi kan alle oppleve økonomiske utfordringer. Det viktigste er å ta tak i det før det går så langt som inkasso og betalingsanmerkninger. Har man først påtatt seg betalingsanmerkninger kan det virke håpløst, men det finnes alltid håp.

Hva er en betalingsanmerkning?

Sen betalingsanmerkning er en merknad du får når du ikke betaler gjeld eller regninger. Eksempler på utbetalte krav eller fordringer kan være en inkassosak, betalingsdom eller konkurs.

Når får man anmerkning?

Et inkassovarsel er et siste varsel som sendes ut av inkassoselskapet eller fakturautsteder hvis purringer og betalingspåminnelser blir ignorert, og betaling fortsatt utestår. Betalingsanmerkning blir registrert når det har gått såpass langt i inkassoprosessen at det er blitt varslet om at det vil bli startet rettslige skritt.

Veien til betalingsanmerkning er likevel et stykke unna. Det er ikke slik at du blir merket med en gang en sak går til inkasso. Betalingsanmerkning blir registrert når det er blitt varslet om iverksettelse av rettslige skritt. Det betyr at du fortsatt har litt tid på deg til å rydde opp, før det går så langt:

  1. I første omgang får du purringer.
  2. Dersom purringene ikke betales, sendes det ut inkassovarsel.
  3. Inkassovarsel har en betalingsfrist, men betaler du ikke innen fristen sender inkassobyrået en betalingsoppfordring til deg.
  4. Dersom du ikke betaler betalingsoppfordringen innen fristen, rapporteres det videre til kredittopplysningsbyråene.
  5. Kredittopplysningsbyråene sender da ut et varslingsbrev om at det er i ferd med å registreres en anmerkning.
  6. Du har da 30 dager på deg til å betale, og dersom fristen ikke overholdes blir saken registrert som betalingsanmerkning i ditt navn.

Du kan også gi deg selv en «anmerkning», dersom du ønsker det. Det kalles frivillig kredittsperre og innebærer at du sperrer deg selv mot kredittvurderinger, slik at du blant annet ikke kan søke om forbrukslån og kredittkort. For noen er dette en løsning hvis gjelden tar overhånd.

Kan jeg få lån med betalingsanmerkning?

Ved lånesøknader er det vanlig at det utføres en kredittsjekk på deg. Dersom kredittsjekken viser at du har betalingsanmerkning kan det være svært vanskelig å få lån, men det er ikke umulig.

I mange tilfeller gir banken deg mulighet til å refinansiere hvis du kan stille pant i hus, annen fast eiendom eller har mulighet for kausjonist. Selv om det er en “enkel” løsning, husk at det hviler en vilje og ansvar hos deg til å få bedre kontroll på de økonomiske vanene.

Hvilke konsekvenser kan betalingsanmerkning føre til?

Betalingsanmerkninger er ingenting man skal ta lett på, da det har langt flere konsekvenser enn kun økonomiske. Ikke nok med at det er vanskelig å få lån med anmerkning, det kan også gå utover arbeidslivet, leiemarkedet og andre ting som å tegne forsikring, bestille strøm- eller mobilabonnement, samt handle på kreditt.

Realiteten er at enkelte arbeidsgivere og utleieselskaper sjekker kreditten din i ønske om å vite hvordan du håndterer økonomi, og din finansielle situasjon. Det er verdt å understreke at i jobbsammenheng gjelder dette gjerne ledende stillinger med økonomisk ansvar.

Hvordan kan jeg sjekke betalingsanmerkningene mine?

Ifølge personopplysningsloven §18 har du rett til innsyn i betalingsanmerkningene dine hos kreditt- og inkassobyråene. Informasjonen gis gratis, skriftlig og du har krav på svar i løpet av 30 dager.

Som privatperson kan du også selv sjekke om du har betalingsanmerkninger. Dette kan du hovedsakelig gjøre hos kredittselskapene Experian og Bisnode.

Hvem gir en betalingsanmerkning?

Betalingsanmerkninger kan gis av inkassobyrå, Statens innkrevingssentral eller andre namsmenn i Norge som:

  • NAV innkreving
  • Skatteetaten
  • Lokal skatteoppkrever (kemner)
  • Alle politi- og lensmannskontor, namsfogden i store byer.

Hvordan kan jeg få slettet betalingsanmerkninger?

Betalingsanmerkninger kan slettes ved at du rett og slett betaler kreditorene du skylder penger. Tidligere var det slik at betalingsanmerkninger ble stående, men nå slettes de så fort hele oppgjøret er betalt ved at inkassobyråene sender en slettemelding til kredittbyråene. Så lenge du nedbetaler kravet som ligger til grunn, inkludert renter og omkostninger så skal alminnelige anmerkninger slettes umiddelbart etter fire år. Men i noen tilfeller kan kreditor forlenge dette i rettslige vurderinger.

Anmerkninger regnes også som foreldet etter fire år, noe som betyr at de også slettes fra kredittbyråenes registre. Har du frivillig kredittsperre kan denne også oppheves når du måtte ønske.

Har du betalingsanmerkning og trenger hjelp til lån?

Vi tar gjerne en prat – helt gratis – og hjelper deg på veien. Klikk på lenken under!

Lån med betalingsanmerkning – snakk med oss

Vanlige spørsmål

Kan jeg refinansiere selv om jeg har inkasso eller betalings­anmerkninger?

Hvis du ønsker å refinansiere med inkasso eller betalings­anmerkninger så krever banken sikkerhet i bolig. Hvis du ikke eier egen bolig eller, har nok sikkerhet i boligen din kan du få hjelp av venner, eller familie til å stille som kausjonist så lenge det ikke påvirker kausjonist negativt.

Kan jeg refinansiere uten sikkerhet i bolig?

For å kunne refinansiere inkasso, eller betalingsanmerkninger krever banken sikkerhet. Sikkerhet kan stilles i form av egen bolig, eller ved hjelp av realkausjonist, eller kausjonist.

Må jeg refinansiere eksisterende boliglån?

I noen tilfeller er det lønnsom og beholde boliglånet hos nåværende bank, mens i andre tilfeller kan det være lønnsomt å refinansiere boliglånet for at banken skal gå med på en refinansiering.

Vi hjelper deg og finne den løsningen som passer deg, og din situasjon best.

Er det bindingstid på lånet?

Som regel kan du innfri deler, eller hele lånet uten ekstra kostnader. I noen få tilfeller kan en bank tilbyr en fastrenteavtale. I en Fastrenteavtale må du betale overkurs, dersom du innfrir lånet innen opplyst periode.

Hvilke rente kan jeg få på lånet?

Hver enkelt kunde får individuell vurdering, og tilpasset rente. Renten er basert på sikkerheten banken får pant i, samt dine inntekter, og andre utgifter. Renten du får blir presentert sammen med ditt tilbud.

Hvor mye koster lånet?

Etableringskostnaden starter på 20.000kr, og er som regel 4% av lånebeløpet. Etableringskostnaden bakes sammen med lånet, og betales gjennom terminbeløpet. Det vil si at etableringen er inkludert i lånebeløpet, og termin kostnaden du får på ditt tilbud.